Hvor for ikke bare gre alle under en kam?

Norge er i dag et multikulturelt samfunn, sammen med mange andre land. Dette viser at vi har kommet en lang vei, med å akseptere hverandre, og kan leve i fred. Men vi kan på en annen måte, si at vi ikke har kommet noe sted i det hele tatt. Folk opplever rasisme hver dag. Jeg tror det er ganske så trygt og si, at vi alle en gang i livet har hatt en rasistisk tanke, om vi vil innrømme det eller ikke. En verden uten rasisme, er en verden vi aldri vil oppleve.

Det er ikke løye folk i verden er rasistiske. Hver gang noen uten norsk opprinnelse gjør noe de ikke får lov til, blåser media det opp, og er veldig tydelige med å understreke at dette er en person som ikke opprinnelig kommer fra Norge. Vi blir mer eller mindre foret at alle som ikke opprinnelig kommer fra Norge er mordere og kriminelle.

Har du mørkere hud en andre, er du innvandrer og er kriminell. Da stjeler du jobbene til nordmennene, og er ute og lusker etter små jenter du kan voldta en sen lørdagskveld. Dette er jo en helt naturlig oppførsel for innvandrere! Hadde vi undersøkt hvor mange som var kriminelle, av de som ikke opprinnelig er fra Norge, ville du hatt funnet ut at det er en veldig liten andel som er kriminelle. Her er det snakk om en få gruppe mennesker, som ødelegger for alle andre. Og dette er ikke rettferdig! Si du har adoptert ei nydelig jente fra Kenya, og fått henne som baby, og oppdratt henne her i Norge. Hun er like mye norsk som alle andre, hun skal få gå i 17.mai toget og vifte det norske flagget. Folk ser ikke på hvordan mennesker har kommet til Norge, de ser kun på hudfargen.

Men jeg forstår hvorfor folk blir irriterte og har lett for å gre alle under en kam. Vi leser stadig vekk om den kvinnen med den opprinnelsen, og mannen med den opprinnelsen som har gjort fæle ting. Og vi leser ofte at den eller den personen er en kjenning av politiet. Men det er ingen grunn til å gre alle under en kam for det! Jeg har et lite spørsmål til Norge som stat. Hvis vi først skal begynne å sende folk tilbake, når de først har kommet inn i landet, hvorfor lar de kjenningene av politiet styre på, mens den ærlige mannen ned i gaten må tilbake igjen? Mannen som betaler skatt, jobber og har bodd her i 10 år? Som har en kone og unger som er født og oppvokst i Norge? Hvorfor blir han sendt ut av landet?

Hva mener du om dette? Har du opplevd rasisme?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: