Hvem bestemmer hva som er sexy og ikke?

Vi lever i et samfunn i dag der vi har regler om hvordan kvinner skal se ut og hvordan mannfolk skal se ut. Vi leser daglig i sladder blader om at kvinnene i Hollywood enten er for tykke eller for tynne. Har de noen kilo for mye (noe jeg ville kalle normal) er de overvektig og stygge, og hvis de slanker seg har de plutselig anoreksi og har gått alt for langt. Mannfolkene i Hollywood har det litt lettere enn kvinner, de kan være overvektig, middels eller tynne og de får ikke så mye hets for det. Men det er jo selvfølgelig de mennene med størst magemuskler som blir kåret til årets mest sexy.

Vi ser reklamer over alt der kvinner og menn poserer lett kledd, i undertøy eller bikini med sine perfekte kropper. Både unge og voksne prøver i dag å leve opp til disse stereotypene, og alle vi ha lik kropp som kjendisene i Hollywood. Dette utnytter bedrifter som vil selge oss produkter som, slankepiller, treningsmaskiner, klær, undertøy og masse mer. De utnytter hver eneste sjanse de får til å bruke vår usikkerhet til utsene og kroppen vår, til å selge oss noe. Kjendisene er også med på denne utnyttingen. De sier hvor fantastiske dietter de har og hvordan de holder seg i form. De står og smiler på reklamer, og sier at det er dette produktet de foretrekker å bruke.

Unge jenter og gutter blir påvirket på helt feil måte etter min mening. Folk blir besatt av å se ut som kjendiser og få den så kalte ”perfekte” kroppen, oppføre seg som dem, og kjøpe det de bruker. Dette irriterer meg! Hvorfor må alle følge regler om hvordan de skal se ut? Vi er alle forskjellige og nydelig på vår egen måte. Jeg like veldig godt ordtaket: ”Det kommer an på øyet som ser”. En person jeg syns er sexy og pen, synes kanskje ikke andre er like pene. Hvorfor skal vi leve i et samfunn der det er bestemt hva som er sexy og ikke?

Er du opptatt av kropp? Vil du være kjendisene?

SeHer er et godt eksemple på «nettaviser», som skrive stadig positive og negative ting om kjendiser.

Reklamer

4 kommentarer »

 1. You know who I am Said:

  EG e sexy!

 2. EMii Said:

  DØDSBRA andie : DDD

 3. kkkristina1 Said:

  Kjempebra blogg Andrea, you rule !!

  Har skrevet ein liten tekst om samma emnet, sjekk ut
  http://www.kkkristina1.wordpress.com

 4. Clownfish Said:

  Seie det samma som t Kristina: Veldig bra skreve. Btw så har eg skreve om sånn ca akkurat det samma som dåkke ;] Awesome. Les mitt innlegg hvis du vil:

  http://awesomeclownfish.wordpress.com/


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: